ProBook

A Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft. előadóművészeti és közművelődési intézmények hálózati formában történő összefogásáért, üzemeltetéséért és innovatív megoldások, rendszerek kidolgozásáért, terjesztéséért felelős szervezet. 


Az MMIK feladata olyan új szemléletű kulturális megoldások meghonosítása Magyarországon, amelyek mind működtetési, mind szakmai területeken eredményesen alkalmazhatóak, hatékonyan elősegítve a társadalmi szerepvállalást és előmozdítva a kultúra-közvetítés sikerét. Továbbá hatékony szolgáltatási módszerek kutatása, kidolgozása, felfedezése, terjesztése és alkalmazása az előadóművészet és közművelődés területén. 


Az MMIK egy új, innovatív irányítási rendszert kíván 20 kulturális szervezetnek a ProBook mintaprojekt keretén belül használatra átadni és általuk egy éven keresztül tesztelni. A ProBook program lényege és célja, hogy a kulturális intézmények szervezési munkáját segítse. A rendszer használatával egyszerűbb és átláthatóbb az adott intézmény beosztása és erőforrás menedzsmentje (legyen az humán vagy technikai), valamint leegyszerűsíti a mindennapi logisztikai feladatokat. Program nyilvántartás: 


  • Programok felvétele és listázása különböző szempontok alapján 
  • Napi/heti/havi/éves naptár készítése a megjelölt intézmények programjaival 
  • Program ütközések, program átfedések, illetve közeli események riasztása 
  • Asztali, tablet és mobilos megjelenítés 
  • Több intézmény egyidejű kezelése 
  • Intézményeken belül több helyszín használatának lehetősége 


A rendszer által nyújtott szolgáltatások kiváltják a papír alapú adminisztráció jelentős részét, a kimutatások és listázási lehetőségek feleslegessé teszik a Excel alapú terembeosztások nehézkes és alig nyomon követhető használatát, ezzel segítve az adott intézmény digitalizációját és fejlődését.„Köszönjük, Magyarország!” Program

A Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, az előadóművészek számára nem adottak a munkavégzés feltételei, melynek következményeként részben vagy teljes mértékben elesnek a megélhetésüket biztosító bevételektől.


A Köszönjük, Magyarország! program célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. Továbbá, hogy a program keretében megvalósuló produkciók által az újrainduló kulturális élet országszerte gyarapodhasson. A közönség pedig a tehetséges fiatal előadóművészekkel, illetve az ország neves előadóival egyaránt ingyenes feltételek mellett találkozhasson.


A program első része sikeresnek bizonyult, a tavaly nyári időszakban olyan kistelepülésekre is minőségi kulturális produkciók juthattak el, amilyenre korábban nem volt példa.


A Köszönjük, Magyarország! program folytatásában ötszázezer forintot igényelhetnek a munka nélkül maradt előadóművészek. Ezért cserébe az érintetteknek vállalniuk kell, hogy amint lehetséges, fellépnek országszerte.


További információ: 

https://koszonjukmagyarorszag.hu/


A programot az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatta.